Известие

Collapse
No announcement yet.

Спортни амортисьори на обикновени пружини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Дай една снимка да видим как стои това дето го описваш... За мен 4 пръста между гумата и калника имат Волгите, които всеки знае защо отзад са по-ниски а отпред по-високи
    Според мен с тая конфигурация ще навредиш драстично на стабилността на колата - да, в сравнение с един прецакан амортисьор, сега 100% е по-добре, но в сравнение с 4 "еднакви" амортисьора не съм сигурен... А и тези пружини от 2.5 според мен би трябвало да са по-високи отпред защото онова тежи повече от туйнспарк-а...
    Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 19:28.

Comment

Аз токущо я видях колата....разликата не е малка...не е лошо и едни обикновени амортисьори отзад...лично мнение
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Амортисьорите не могат да вдигнат/свалят колата. Ако предницата е несъразмерно по-висока, това е от пружините.

Comment

...ми в такъв случай, най-вероятно е заради по-малката тежест на мотора..както го каза малко по-нагоре.....
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

в този форум казах че няма да има повече снимки на колата ако някой иска да е види ще е през скапе или поща

колата е висока 4праста от пред от гумата до калника ВЯРНО Е аз сам го мерил

има доста стабилност отдеве е карах с 150 км от берк за монтана и колата доста добре се държи малко е по твърда от зад заради амортисиорите според мен зашото са по тварди няма никакво подскачане от зад и нито от пред
            Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
            Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Тоз амортисйор АЛ-КО е най-големия боклук в момента на нашия пазар !!! По-добре от морга 2-ра ръка оригинален !
              Сори за грубия език ама е изпитана марка от не един човек !
              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

гаранционен се пак като издахне ще се смени няма проблем,все пак другите дето питах бяха на доста висока цена!!
                Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
                Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

малко закъсняло инфо, но може да е полезно за вбъдеще на някой?

аз съм с 225/45/17 с 8J ET55 джанти и 2см фланци т.е ET35 общо. така са 4те колела.

оригинални амортисьори и пружини отпред (2,5двг) - гумите никога не са ми опирали никъде независимо от натоварването и завоите

отзад съм с оригинални пружини и Nivomat амортисьори също оригинални.

колата в тази конфигурация е минала TUV в германия, а там следят за размери на гуми и допуски. (разбира се има 30страници документи и разрешителни за джантите, гумите и фланците)

Гумите ми опират отзад в началото като тръгна докато се вдигне окачването, ако мина през голяма дупка, особено ако има хора или е натоварена отзад. А при багаж и 5тима човека ми опира дори и като се е вдигнала ако мина бързо през неравност (и ми опира предимно отдясно в ръба на бронята, тепърва ще гледам защо отдясно е различно).
                  Alfa Sportwagon V6 24V

Comment

на мен също ми опираше от зад в дясно като на теб и се оказа изпуснал(запекал)амортисиор просто амортисиора стоеше на долно положение и не се дигаше на горе

сега сам с окачване -опред пружини от 2.5,амортисори глобо(обикновени)от зад с спортни ФК и пружини от 2.5

колата е доста добре изобщо не опира от никаде и сложих 4 бр гуми сега 225.45.17

Comment

Гумите отзад опират в подгъва на калника.Аз нямам нивомат.
                      И аз имах проблеми, когато карах с 1.5см фланци и 215/45/17 на стандартните 7ж/ЕТ40,5 джанти
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                      X